Ноктопластика вкъщи – стъпка по стъпка

Ноктопластика вкъщи – стъпка по стъпка

Обичате предизвикателствата и естетичния външен вид? Готови сте да експериментирате и да се самообучавате? Организирате така времето си, че да остане и за вас? И не на последно място, правите си сметката. Ако разпознахте себе си, вероятно сте от дамите, които сами се грижат за маникюра си. Или възнамерявате да започнете да го правите. Може би вече сте изчели десетки форуми и съвети как да си направите вкъщи перфектния маникюр. Затова тук само ще обобщим и ще ви запознаем с новостите в продуктово отношение, които биха ви помогнали.

Какво ви е необходимо? – Достатъчно информация и арсенал от качествени продукти. Ако вече сте си набавили първото, вероятно сте разбрали, че не е добре да си правите комплект за ноктопластика с продукти от различни марки. Колкото и да е идентична функцията им, съставът със сигурност се различава и може да намали трайността на маникюра или да доведе до дефекти.

Първа стъпка

За да подготвите нокътната плочка, матирайте леко горния лъскав слой на естествените нокти и избутайте кожичките. За целта ви трябва керамична пила, която лесно да отстрани мъртвата кожа от ноктите и около кутикулите. Може да използвате и обикновена пила, но когато се снабдявате с такава, е препоръчително да бъде подходяща и за изкуствени нокти, за да ви свърши работа и при поддръжка на ноктопластиката. Изрежете кутикулите с ножичка със специално тънко острие. Ако е необходимо, за отстраняване на загрубялата кожа използвайте клещи.

Втора стъпка

Почистете ноктите от праха с четка, нанесете обезмаслител (праймер) и изчакайте да изсъхне (около минута, но не повече от 5 мин.). Ако ноктите ви са по-мазни, нанесете киселинен праймер преди гела или акрила. Така ще предпазите от надигане на горните слоеве и ще осигурите силна връзка на естествения нокът с покритието. Ако нямате проблемна плочка, препоръчваме безкиселинен праймер, който е по-щадящ.

За качествения маникюр тази стъпка е особено важна. Ако има останали частици прах или мазнина по плочката, поставеният гел на следващата стъпка ще се надигне и ноктопластиката ви бързо ще се компрометира. Надигането автоматично носи риск от сдобиване с гъбички, плесени и други бактерии, които да разболеят трайно ноктите ви.


Трета стъпка

Идва ред на формите за изграждане или удължителите. Ако сте се спрели на удължители, е необходимо да изберете форма, дължина и цвят. Според стила и повода за маникюра, може да се спрете на бели, прозрачни или натурални удължители - в овална, квадратна или стилето форма. Овалният маникюр стои добре на всички типове нокти и ръце. Подходящ е за ежедневието. Квадратните удължители са за предпочитане при френски маникюр или омбре. Когато имате специален повод и искате да впечатлите, заложете на изключително женствените стилето форми. Независимо от формата и цвета, винаги подбирайте висококачествени, тънки и гъвкави удължители. Лепилото за тях е бързосъхнещо. Когато лепите формите, правете го прецизно, така че да не остане въздух между нокътната плочка и удължителя, което ще намали трайността на маникюра.

Към комплекта си за ноктопластика ще ви е нужна и гилотина (резачка) за удължители. Професионалните гилотини правят три вида разрези - прав, заоблен и квадратен. След което можете да оформите с пила във форма по избор.

Четвърта стъпка

Нанасяне на uv или led база. Тя подпомага свързването на естествения нокът с изграждащия гел и гел лака. Ако имате меки, чупливи и разслояващи се нокти, много подходяща е каучуковата база за гел и ноктопластика. Тя осигурява защита на нокътя от следващите слоеве и гарантира дълготраен маникюр. Полимеризира се 2 минути с UV лампа или 1 минута в комбинирана лампа. Ако сте избрали френски маникюр след изграждането, ви е необходима цветна каучукова база. С помощта на този продукт се спестяват две стъпки - полагането на два слоя телесен цвят.

Пета стъпка

Изграждането с гел или акрил осигурява връзката на естествения нокът и на удължителя с моделиращия продукт. Затова важно е да изберете качествена формула, позволяваща едновременно здравина и гъвкавост на ноктопластиката. В зависимост от вида на маникюра избирате и цвета на гела. Прозрачният е идеален за изграждане върху удължител или форма. Белият е подходящ за френски маникюр и декорации. Същото важи и за розовия. Той се доближава максимално до естествения цвят на нокътната плочка, по-гъст е и безпроблемно може да се комбинира с други продукти - да се смеси с друг вид гел или акрил. Нанасят се два или повече пласта гел, всеки от които се пече. Последният се почиства с течност за лепкав слой, за да дооформите с пила и буфер и за придаване на блясък.

За да не се отлепя бързо, гелът трябва да се нанася на 0.5 мм разстояние от кожичките. Ако все пак се получи отлепяне или повдигане, нокътят трябва да се поправи, за да не влезе вода под него. Евентуално овлажняване може да предизвика появата на гъбички.

Ако сте заложили на акрилна ноктопластика у дома и сте начинаещо, акрилният мономер, който се използва в комбинация с акрилната пудра, е добре да бъде бавносъхнещ, за да осигури по-дълго време за моделиране. Ако вече имате опит, бързосъхнещият ще ви даде 2 минути време, за да изградите.

Шеста стъпка

Завършваме гел маникюра с нанасяне на два слоя цвят и uv или led топ лак и изпичането му. Функцията на топ лака е да осигури не само необходимата завършваща доза блясък, но и издръжливост. Може да изберете топ, подходящ едновременно и за uv, и за led лампа. Съвременните продукти са без лепкав слой, така че си спестявате една процедура по почистване.

На пазара се предлагат готови комплекти за акрилна и за ноктопластика с гел, които ви спестяват доста време за търсене и комбиниране на подходящите продукти, решаващи за успеха на перфектния ви маникюр.

Успех, експериментатори!

 

Автор: Свилена Велчева
Всички права запазени!


Още статии за маникюр и ноктопластика:
Как да предпазим гел лака от надигане?
Как да отворя салон за маникюр?
Защо маникюрът поражда увереност?

Подарете козметика и материали за маникюр от Noktoplastika.Net чрез системата на iGift

прочети още

Семинарът ще се проведе на 16.06.2019 г. в хотел "SPS".

прочети още

Семинарът ще се проведе на 02.06.2019 г. в хотел "Арена Търново".

прочети още

Мечтаете ли да отворите салон за маникюр? Ето основното, което ви е необходимо...

прочети още

Как да ни откриете във Варна - гледайте в клипа!

прочети още

От днес, 01.04.2019 г., стартира Великденската ни игра!

прочети още

Семинарът ще се проведе на 12.05.2019 г. в търг. център "Мама и аз", зала "Mediateca".

прочети още

Семинарът ще се проведе на 05.05.2019 г. в хотел "Авеню".

прочети още

Страдате ли от липса на увереност? Това чувство обикновено следва определена крива. Какво означава това?

прочети още

Този сезон омбре маникюрът (преливка или смесването на два и повече цвята) продължава да е модерен.

прочети още

Намаление на гел лакове Color It!

прочети още

Страхотна НОВА цена от 14.75 лв. за топ лак Mixcoco без лепкав слой!

прочети още

UV гелови боички с лепкав слой - намалени до изчерпване на количествата!

прочети още

Акрилна система за ноктопластика - 39 лв.

прочети още

Всичко необходимо за ноктопластика с гел - 119 лв.

прочети още

8-ми Март наближава! Какво да подарите?

прочети още

Mixcoco One Step гел лакове - 23 цвята на фантастична цена с 35% отстъпка!

прочети още

Цена: 19.45 лв. - до изчерпване на количествата

прочети още

През последните години гел лакът измести обикновения лак и върна много дами в салоните, благодарение на неговия безупречен вид и трайност.

прочети още

Ликвидация на магнитни гел лакове - до изчерпване на количествата

прочети още

Вземи безплатна UV/LED база Mixcoco при покупка на гел лак Mixcoco N.003 и Mixcoco N.060

прочети още

-10% на всички продукти за маникюр с марка Mixcoco

прочети още

Възползвайте се от -10% празнично намаление!

прочети още

Заповядайте заедно да отпразнуваме първия ни рожден ден!

прочети още

Възползвайте се от намалението на всички продукти в магазина!

прочети още

Чудили ли сте се какви са предимствата на различните видове ноктопластика?

прочети още

Както домът и гардеробът, така и ръцете, и ноктите ни имат нужда от специална подготовка за зимата.

прочети още

Е, ако до сега сте се чудили каква е разликата между шилак и гел лак, вече знаете – такава на пръв поглед няма. Това е различна марка гел лак, станала нарицателно за продукта, подобно на Елка, Памперс, Ксерокс…

прочети още

Обичате ли да пишете статии, маникюрът ваше хоби ли е или може би ваша професия? Тогава продължете да четете...

прочети още

Игра за абитуриентки - спечели безплатен маникюр за бала, гр. Варна!

прочети още

Заповядайте на представяне на гел лакове Mixcoco, Холандия

прочети още

Mixcoco България организира семинар в гр. Варна

прочети още

По случай Деня на влюбените Noktoplastika.Net предлага промоция на гел лак Mixcoco N.050 и гел лак Mixcoco N.051.

прочети още

Заредихме основната гама инструменти за маникюр и козметични цели от украинския производител СТАЛЕКС.

прочети още

С удоволствие бихме искали да съобщим на всички клиенти от Варна и региона, че освен онлайн, вече можете да закупите любимите си продукти за маникюр и ноктопластика в новия ни магазин.

прочети още

Офисите на Еконт на 22-ри септември ще са с работно време от 09:00 до 14:00 ч.

прочети още

Освен в случаите, когато счупим или ударим нокът, през повечето време сме склонни да приемаме ноктите си за даденост, без да полагаме особени грижи за тях. Но те са доста по-сложно устроени, отколкото си мислим. Състоят се не само от видимата част, която лакираме. Нокътната плоча израства от матрица с вълнообразна форма. Бялата част, която прилича на дъга и е видима най-много на палците, се нарича лунула и е краят на матрицата.

прочети още

Основното предимство на гел лака е неговата издръжливост. Когато обаче скоро поставен гел лак започне да се надига, може да бъде доста разочароващо, след всички усилия, време и средства. Тази статия съдържа полезни съвети как да предотвратим това.

прочети още

Добре дошли в обновения ни сайт!

прочети още
/div>