20 тънкости за перфектен гел лак и свалянето му

20 тънкости за перфектен гел лак и свалянето му

През последните години гел лакът измести обикновения лак и върна много дами в салоните, благодарение на неговия безупречен вид и трайност. Лекотата и свободата, с които се създават истински декоративни шедьоври, заплениха почитателките на арт маникюра.
Професионалистите, с които работим, споделиха следните съвети за възможно най-дълготрайни резултати и безопасно сваляне на покритието:

 1. Придържайте се към една система: Уверете се, че използвате праймер, база, цвят и топ на един и същи производител. Ако смесвате и напасвате различни марки, е възможно да се сблъскате с редица проблеми като отдръпване от краищата, надигане на гел лака, набръчкване, пожълтяване на топа или цвета, както и трудно сваляне. Всеки производител предвижда съвместимост на продуктите от дадена система, така че ако желаете професионални резултати, подхождайте професионално.

 2. Опознайте клиентаИдеалният клиент е онзи, който има хубави естествени нокти и няма претенции гел лакът да издържи повече от 2 седмици. На практика, обаче, гел лакът не е подходящ за всеки – някои клиенти са безпощадни към ноктите си – чоплят ги или ги гризат (онихофагия). За тях укрепването или ноктопластиката (с гел или акрил) са единственият вариант. 

 3. Не претупвайте нещатаПосветете нужното време на всяка стъпка от процедурата – от областта на кутикулите, през изпиляването и буферирането, до нанасянето на слоевете. Ако внимавате, това ще ви спести повече време, отколкото да поправяте грешки впоследствие.

 4. Работете всяка ръка поотделно: Изпилете и нанесете праймер на всяка ръка самостоятелно, вместо да работите и двете ръце наведнъж. Първо обезмаслете ноктите на едната ръка, поставете базата и след това, докато вече обработените нокти се полимеризират в лампата, повторете същото и с другата ръка. По този начин се осигурява максимално свързване на продуктите един с друг, не рискувате вие или клиентът неволно да омаслите или да залепнат влакна от дрехите върху ноктите чрез допир.

 5. Работете маникюра на сухо: Избягвайте накисване във вода, употреба на масла или лосиони преди началото на маникюра с гел лак. По този начин той ще бъде наистина дълготраен.

 6. Професионално с праймер: Винаги използвайте обезмаслител преди базата, тъй като той действа като двойно залепващо тиксо между естествения нокът и следващия слой и предотвратява надигане, причинено от съдържащите се в ноктите вода и мазнина.

 7. Развъртете гел лакаОбърнете шишенцето гел лак с капачката надолу и го разтъркайте между дланите си в продължение на 30 секунди. По този начин позволявате на утаените пигменти да се смесят – цветът и смолата се хомогенизират, без да се образуват балончета. Не разбивайте енергично.

 8. Тънкото си е тънкоНе трябва гел лакът да стои дебело върху ноктите. Не се опитвайте да покриете с цвят изцяло още от първия слой. Това може да доведе до прекалено наслояване и ненапълно полимеризиране, което от своя страна да надигне гел лака след няколко дни.

 9. Потопете, завъртете и изцедетеПотопете четката в гел лака, завъртете я около гърлото на шишенцето и отцедете излишното, като оставите малка капка на върха на четката. Нанесете капката близо до областта на кутикулите, с овално движение на четката по посока на кутикулите разнесете продукта надясно и наляво. Минете свободния край с останалото количество.

 10. Колкото повече, толкова повече: Когато използвате светли или прозиращи цветове, е по-добре да нанесете три тънки слоя, отколкото два дебели, които е вероятно да се разтекат настрани или да не се полимеризират в сърцевината си.

 11. Фиксирайте слоя: Ако забелязвате, че гел лакът се отдръпва от краищата, опитайте да работите пръстите два по два, като фиксирате в лампата за по 5 секунди, за да продължите спокойно към следващите пръсти. Съвременните UV/LED лампи са снабдени с таймер за 5 секунди точно за тази цел. Накрая полимеризирайте цялата ръка за определеното от производителя време. 

 12. Трик с четката: За втория слой на гел лака можете да използвате четка за гел. По този начин ще постигнете прецизно нанасяне, пълно и равномерно покритие.

 13. Измайсторете декорацияКогато използвате гел лак или гелова боя за рисуване, не забравяйте, че ако не се получи от първия път, имате втори шанс! Избършете със спирт или течност за лепкав слой и започнете декорацията отначало. Всички детайли, които не са полимеризирани, подлежат на корекция.

 14. Гел лак върху акрилКогато нанасяте гел лак върху покритие с акрил, спокойно прескочете нанасянето на база и преминете директно към цвета. Единствено се уверете, че сте запечатали добре свободния край с гел лак и топ. По този начин ще запазите формата на ноктите и те няма да изглеждат прекалено обемни.

 15. Нека бъде светлина: Добрата светлина на работното място е ключова. Завъртете всеки пръст под светлината във всички посоки – настрани, нагоре и надолу, за да проверите за балончета, неравности, недобре покрит слой и др.Направете го преди да полимеризирате в UV/LED лампата за нокти.

 16. Странно, но факт: При клиенти, на които гел лакът не се задържа, опитайте да запечатате свободния край само с базата и топа, но не и с цвета.

 17. Прецизно почистванеАко изцапате кутикулите или страничните гънки с гел лак, използвайте клечка за зъби, дървен или метален избутвач, за да поправите щетата преди да полимеризирате.

 18. Изберете своя еликсирТечностите за сваляне на гел лак са за предпочитане пред чистия ацетон. Освен че са обогатени с масла, витамини и аромати, които не са толкова агресивни към кожата, не се изпаряват толкова бързо и са специално разработени за разграждане на гел лака.

 19. Жега, жегаСвалянето на гел лака се случва по-бързо при по-висока температура. След като завиете ноктите във фолио, увийте всяка ръка в топла и влажна кърпа, а след това завийте и двете ръце в суха кърпа. Гел лакът ще започне да се отделя за нула време.

 20. Двойна базаНанесете два слоя база или използвайте каучукова база. Вместо да накисвате ноктите в ацетон при сваляне, изпилете топа и цвета с пила (с електрическа пила няма да хванете мускулна треска) до базата. По този начин няма да увредите естествените нокти.

 

Чети още в блога за маникюр и ноктопластика:
Ноктопластика вкъщи - стъпка по стъпка
Въпроси и отговори за One Step гел лаковете
Защо маникюрът поражда увереност?
Как да отворя салон за маникюр?

Ако имаш салон и желаеш да увеличиш приходите си от качествена козметика за маникюр...

прочети още

Подарете козметика и материали за маникюр от Noktoplastika.Net чрез системата на iGift

прочети още

Семинарът ще се проведе на 16.06.2019 г. в хотел "SPS".

прочети още

Семинарът ще се проведе на 02.06.2019 г. в хотел "Арена Търново".

прочети още

Мечтаете ли да отворите салон за маникюр? Ето основното, което ви е необходимо...

прочети още

Как да ни откриете във Варна - гледайте в клипа!

прочети още

От днес, 01.04.2019 г., стартира Великденската ни игра!

прочети още

Семинарът ще се проведе на 12.05.2019 г. в търг. център "Мама и аз", зала "Mediateca".

прочети още

Семинарът ще се проведе на 05.05.2019 г. в хотел "Авеню".

прочети още

Страдате ли от липса на увереност? Това чувство обикновено следва определена крива. Какво означава това?

прочети още

Този сезон омбре маникюрът (преливка или смесването на два и повече цвята) продължава да е модерен.

прочети още

Намаление на гел лакове Color It!

прочети още

Страхотна НОВА цена от 14.75 лв. за топ лак Mixcoco без лепкав слой!

прочети още

UV гелови боички с лепкав слой - намалени до изчерпване на количествата!

прочети още

Акрилна система за ноктопластика - 39 лв.

прочети още

Всичко необходимо за ноктопластика с гел - 119 лв.

прочети още

8-ми Март наближава! Какво да подарите?

прочети още

Mixcoco One Step гел лакове - 23 цвята на фантастична цена с 35% отстъпка!

прочети още

Цена: 19.45 лв. - до изчерпване на количествата

прочети още

Ликвидация на магнитни гел лакове - до изчерпване на количествата

прочети още

Вземи безплатна UV/LED база Mixcoco при покупка на гел лак Mixcoco N.003 и Mixcoco N.060

прочети още

-10% на всички продукти за маникюр с марка Mixcoco

прочети още

Възползвайте се от -10% празнично намаление!

прочети още

Заповядайте заедно да отпразнуваме първия ни рожден ден!

прочети още

Възползвайте се от намалението на всички продукти в магазина!

прочети още

Обичате предизвикателствата и естетичния външен вид? Готови сте да експериментирате и да се самообучавате?

прочети още

Чудили ли сте се какви са предимствата на различните видове ноктопластика?

прочети още

Както домът и гардеробът, така и ръцете, и ноктите ни имат нужда от специална подготовка за зимата.

прочети още

Е, ако до сега сте се чудили каква е разликата между шилак и гел лак, вече знаете – такава на пръв поглед няма. Това е различна марка гел лак, станала нарицателно за продукта, подобно на Елка, Памперс, Ксерокс…

прочети още

Обичате ли да пишете статии, маникюрът ваше хоби ли е или може би ваша професия? Тогава продължете да четете...

прочети още

Игра за абитуриентки - спечели безплатен маникюр за бала, гр. Варна!

прочети още

Заповядайте на представяне на гел лакове Mixcoco, Холандия

прочети още

Mixcoco България организира семинар в гр. Варна

прочети още

По случай Деня на влюбените Noktoplastika.Net предлага промоция на гел лак Mixcoco N.050 и гел лак Mixcoco N.051.

прочети още

Заредихме основната гама инструменти за маникюр и козметични цели от украинския производител СТАЛЕКС.

прочети още

С удоволствие бихме искали да съобщим на всички клиенти от Варна и региона, че освен онлайн, вече можете да закупите любимите си продукти за маникюр и ноктопластика в новия ни магазин.

прочети още

Офисите на Еконт на 22-ри септември ще са с работно време от 09:00 до 14:00 ч.

прочети още

Освен в случаите, когато счупим или ударим нокът, през повечето време сме склонни да приемаме ноктите си за даденост, без да полагаме особени грижи за тях. Но те са доста по-сложно устроени, отколкото си мислим. Състоят се не само от видимата част, която лакираме. Нокътната плоча израства от матрица с вълнообразна форма. Бялата част, която прилича на дъга и е видима най-много на палците, се нарича лунула и е краят на матрицата.

прочети още

Основното предимство на гел лака е неговата издръжливост. Когато обаче скоро поставен гел лак започне да се надига, може да бъде доста разочароващо, след всички усилия, време и средства. Тази статия съдържа полезни съвети как да предотвратим това.

прочети още

Добре дошли в обновения ни сайт!

прочети още
/div>